Kontrola 14.02.2018

Dne 14.02.2018 byla provedena kontrola 2 provozoven stravovacích služeb.

  1. První byla kantýna č. 18 – žíhárna, na kterou stravovací komise obdržela větší množství podnětů, týkajících se nedostatečné teploty vydávaných pokrmů a nedostatečného množství vydávaných pokrmů. Teplotu vydávaných pokrmů nebylo možné naměřit z důvodu chybějícího sortimentu. V čase 11:10 nebylo personálem TG nabídnuto žádné teplé jídlo, nicméně byla možnost odebrání a zregenerování chlazené stravy RAJ. S poskytovatelem stravovacích služeb se proto budeme snažit společně navrhnout řešení, které by zlepšilo situaci.
  2. Druhou kantýnou byla rovněž hlášená kantýna č. 13 – KKO, kde si strávníci stěžovali na nedostatečnou nabídku pokrmů a gramáž. V této kantýně jsme vyhodnotili všechny nabízené teplé pokrmy:
    • Nabídka teplých pokrmů v čase 11:30 byla dostatečná
    • Gramáž všech pokrmů byla v pořádku
    • Naměřená teplota některých pokrmů byla na hraničních hodnotách 60°C
    • Po chuťové stránce bylo jídlo velmi dobré, bez výhrad
    • V kantýně došlo ke zlepšení čistoty táců v porovnání s předchozí kontrolou, za což děkujeme
    • Čistota jídelny s přihlédnutím k jejímu umístění a strávníkům (převážně montérky) byla velmi dobrá
    • Personál ochotný
    • Příbory čisté, ale zcela mokré
    • Hygienické zázemí (umyvadlo, tekoucí voda, mýdlo, osušení rukou) k dispozici a v pořádku

 

Výstupem této kontroly bude společný návrh řešení, která by zlepšila mírné nedostatky, uvedené výše. Zaměstnancům TG děkujeme za ochotu, jejich práci a trpělivost, a strávníkům děkujeme za spolupráci a podněty.

S přáním hezkého dne,
Stravovací komise.

You may also like...