Předseda si dává s Vámi :-)

Milí kolegové,
dnes jsem v rámci běžné činnosti „okoštoval“ RAJku, konkrétně se jednalo o hovězí vařené v rajčatové omáčce, s houskovým knedlíkem.

Musím uznat, že když jsem krátce po nástupu do podniku viděl poprvé to „sulcovité cosi“ v plastových krabičkách, zanechalo to ve mně spíše smíšené pocity. Když jsem se na jedné ze schůzek s vedením Gatroslužeb ptal, proč je ta konzistence zrovna taková a barva nehezká, řekli mi, že je to reakce pokrmu na proces zchlazení. Moc jsem tomu nevěřil, takže muselo nutně následovat řádné otestování 🙂

Na popravčí špalek jsem si vzal zmíněnou rajskou s hovězím a knedlíčkem. První věc, která mi osobně vadí je, že bez nože, nůžek, šroubováku, akuvrtačky nebo zednické lžíce se do té krabičky zkrátka nedostanu! Na druhou stranu, alespoň mám jistotu, že uvnitř nenajdu žádného nezvaného hosta, což je z hygienické stránky v pořádku. Knedlík jsem nepatrně zakápl vodou, aby se hezky prohřál a neoschnul během ohřevu v mikrovlnce. Při samotné tzv. regeneraci jídla je problémem fakt, že jednotlivé části chodu potřebují různou dobu ohřevu – houskový knedlík má v mikrovlnce tendence k tvrdnutí, omáčka je poměrně brzy hotová, zatímco maso je studené. Tak se nabízí myšlenka nošení si jedné dózy nebo talířku z domu a ohřátí jednotlivých částí chodu zvlášť (já vím, celí žhaví ohříváte jídlo natřikrát).

Kupodivu i po ohřátí krabička stále drží, neroztéká se jako plastové lžičky z NDR a má stále stejný tvar, bez defektů či zápachu po plastu. Jediné, v čem vidím chybičku je stále nehezky vypadající omáčka. Pokud je někdo puntičkář jako já, pak stačí vzít do ruky vidličku a rozšvihat s ní omáčku, dokud z ní nebude hezky krémovitá hmota, tak jak to mám rád 🙂 Ono to vážně jde, dokázal jsem to i s méně praktickým kopýtkem místo vidličky, z jednoho „nejmenovaného švédského řetězce“, přikládám fotku…

 

Na fotce jde pak pouhým okem vidět, že gramáž hovězího masa bude v pořádku, mimochodem, bylo měkké 🙂

Po řádné regeneraci (jak já říkám… strčení do mikra a rozšvihání vidličkou) máme před sebou doopravdy jídlo, které je i chuťově super. Tedy… na můj vkus možná příliš moc skořice 😉

Protože si někteří z Vás, kolegové, stěžovali na špatnou konzistenci RAJek, dohodl jsem se s vedením Gastroslužb, aby připravilo jednoduchý návod na „regeneraci“ jídla pro nás obyčejný lid. Tento návod zanedlouho umístíme na tomto webu.

Za stravovací komisi bych rád všem poděkoval za spolupráci i návrhy zlepšováků.

 

Přeji fajnový den!
předseda

You may also like...